DOC MINIS

Nereverenţios şi capricios, aşa cum poate fi doar cel care ştie că poate avea totul, greu de înţeles, dar dacă este înţeles şi dirijat dezvăluie lumii sufletul nobil şi bogat pe care deseori îl ascunde. Este curios felul în care caracterul lui dificil a găsit înţelegere pe povârnişurile noastre româneşti unde, încă de la primele boabe a avut un raport optim cu agronomul nostru; în faza tânără s-a lăsat ghidat de enologul nostru care cu mare măiestrie a făcut din el vinul preţios care este astăzi.

Vinificare: strugurii, după desprinderea boabelor de pe ciorchine şi după tescuire, rămân în contact cu cojile, în recipiente din oţel inox timp de 4/8 zile. După efectuarea fermentaţiei alcoolice şi malolactice vinul este separat de drojdie şi pus în butoaie (barrique) timp de 12 luni; o afinare în sticlă timp de alte 12 luni completează realiza-rea acestuia.

Roşu cireaşă amară cu reflexe rubinii puternice
Un echilibrist, în vinul tânăr ies la iveală fructele roşii, căpşuni, cireşe iar la ma turitate înving condimentele, de la piper la cuişoare
Eleganţa şi fineţea preţioaselor miresme fructate şi condimentate umplu pala tul gurii cu senzaţii catifelate şi moi

Dovezile istorice ale Pinot Noir-ului datează de peste 2.000 de ani în Burgun dia, care este considerată aria sa nativă. Cu nume curios, derivat din forma compactă a ciorchinelui care aminteşte de un con de pin, este un strugure dificil dar cu potenţial mare; o adevărată încercare pentru agronomi şi enologi care, doar dato-rită unei mari măestrii, creează vinuri monovarietale unice.

De gustat cu felurile principale cu verdeţuri, cărnuri albe sau fileuri de peşte proaspăt prăjite

  • Struguri: Pinot Noir
  • Hectare de plantaţie de viţă-de-vie: 10 ha
  • Zona zona de producţie: Pâncota, judeţul Arad
  • Altitudine: 240/280 mt s.l.m.
  • Situare: Dealurile formate în perioada Cuaternarului, permit o optimă ventilaţie care favorizează sănătatea naturală a strugurilor
  • Terenul: Argilos mixt cu pietre de origine vulcanică, bogat în săruri minerale şi microelemente
  • Clima: Variaţii termice medii de 15°, cu vârfuri la 20°, în perioada de maturitate
  • Forma de cultivare: Guyot
  • Densitatea de plantare: 4.600 butuci pe ha
  • Randamentul la ha: 5 tone
  • Perioada de recoltare: primele cincisprezece zile ale lunii septembrie, manual
  • Durata: 6/8 ani
  • N sticle într-un ambalaj: 6
  • Capacitate: 750 ML
© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits