Despre Dorvena

Pante line, de secole destinate viticulturii, ascunse de istorie și redescoperite cu Dorvena. Genagricola, cea mai mare societate agricolă italiană, puternică datorită experienței sale și tehnicii oenologice, a ales terroir-ul Pâncota, realizând cinci vinuri care interpretează, exprimă și împletesc două culturi legate din punct de vedere istoric. Plăcerea vinului pentru cei ce doresc să deguste o cupă cu nectarul lui Bachus care face cu ochiul și celor cu cele mai exigente gusturi.

Dorvena, dragoste pentru vin şi dor diVin

Vinurile noastre

De la redescoperirea terroir-ului, plăcerea vinului

descoperi vinurile noastre

Parcursul

110 hectare de plantații de viţă de vie care conturează dulcile coline ale dealurilor din Pâncota. Aici, la 250 m peste nivelul mării, încă din perioada Romană este cunoscută arta viticulturii. Solul argilos amestecat cu pietre de origine vulcanică, bogat în microelemente, conferă vinurilor un accent de plăcută şi caracteristică mineralitate.

O climă exclusivă, cu adieri ușoare care mângâie viţa de vie şi care în perioada coacerii strugurilor, oferă diferențe de temperaturi chiar şi de 20°. Parcursul se încheie în crama futuristă construită în anul 2010, dotată cu cele mai moderne echipamente pentru vinificare, ce se armonizează cu panorama care îţi taie răsuflarea, conferindu-i o notă modernă şi în ton cu aceasta.

© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits