Despre noi

Pante line, de secole destinate viticulturii, ascunse de istorie și redescoperite cu Dorvena. Genagricola, cea mai mare societate agricolă italiană, puternică datorită experienței sale și tehnicii oenologice, a ales terroir-ul Pâncota, realizând cinci vinuri care interpretează, exprimă și împletesc două culturi legate din punct de vedere istoric. Plăcerea vinului pentru cei ce doresc să deguste o cupă cu nectarul lui Bachus care face cu ochiul și celor cu cele mai exigente gusturi.

download

Destinul numelui

Dorvena provine de la „Dor” care înseamnă sentimentul de lipsă în limba română, precum „Dorato” în italiană, și „Vena” care semnifică dorința arzătoare în sanscrită, cea mai veche limbă din lume. Sunt două ipoteze cu privire la etimologia acestui cuvânt: prima este că s-ar fi format din rădăcina ven „amare = a iubi", nu întâmplător din aceeași rădăcină provine şi Venere (zeița iubirii); în timp ce a doua susține că rădăcina este VI „a se încolăci” de la fructul plantei care se încolăcește.

Cercul

Un vin grandios se creează printr-un proces elaborat. Sunt foarte multe elementele care trebuie să fie în deplină armonie: corecta expunere la soare, terroir-ul, apa şi umiditatea. Cârceii viței de vie susțin planta și îi asigură echilibrul. Noaptea, umiditatea ajută strugurii să crească şi, pe timpul zilei, soarele îi coace. Prin adăugarea de pasiune și dedicare ne apropiem de realizarea unui vin perfect.

Parcursul

110 hectare de plantații de viţă de vie care conturează dulcile coline ale dealurilor din Pâncota. Aici, la 250 m peste nivelul mării, încă din perioada Romană este cunoscută arta viticulturii. Solul argilos amestecat cu pietre de origine vulcanică, bogat în microelemente, conferă vinurilor un accent de plăcută şi caracteristică mineralitate.

O climă exclusivă, cu adieri ușoare care mângâie viţa de vie şi care în perioada coacerii strugurilor, oferă diferențe de temperaturi chiar şi de 20°. Parcursul se încheie în crama futuristă construită în anul 2010, dotată cu cele mai moderne echipamente pentru vinificare, ce se armonizează cu panorama care îţi taie răsuflarea, conferindu-i o notă modernă şi în ton cu aceasta.

© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits