Mostenire

Terroir-ul românesc ne dăruiește vinuri minunate iar țara are o istorie și o cultură bogate şi monumente fascinante răspândite în întreaga Românie. Patrimoniul natural trebuie încă să fie descoperit, la fel ca tradițiile locale, obiceiurile şi folclorul care pot fi întâlnite în micile comunități în care timpul pare să se fi oprit.

Podgoriile Pâncota

Întinderile vaste de podgorii, aproximativ 2.500 hectare, sunt dovada că vița de vie a găsit aici un habitat ideal. Clima prezintă ierni aspre şi veri cu temperaturi ridicate; tocmai în cele două anotimpuri mai calde diferențele de temperatură ating vârfuri de până la 20°. Poziția deluroasă favorizează drenarea terenurilor garantând sănătatea strugurilor, iar vânturile, care deseori mângâie vegetația, asigură corecta circulație a aerului în jurul ciorchinilor, de la naștere trecând prin perioada de creștere, şi până la coacerea lor ajutată de zile estivale în general însorite. În ansamblu, vinurile din această zonă se bucură de o bună concentrație, aciditate corespunzătoare şi o concentrație alcoolică ridicată.

Producția vitivinicolă Românească

Nu numai în zona Dorvena producerea vinului este considerată o activitate gratificantă, de altfel primele mărturii ale cultivării viței de vie în această țară datează de acum aproximativ 4.000 ani. Astăzi viticultura ocupă aproximativ 5% din producția agricolă totală iar România este al treisprezecelea producător de vin la nivel mondial. Explorând România întâlnim 8 regiuni vitivinicole de producție, 37 podgorii şi mai bine de 123 subzone pe lângă cele 349 DOC.

Patrimoniul

Nu doar vinul, ci şi o bucătărie bogată şi gustoasă şi locuri surprinzătoare. Fie că este vorba despre plăcerea de a călători parcurgând cei 152 km ai Transfăgărăşanului, renumit fiind ca unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, sau despre o plimbare în centrul Capitalei, o vizită la faimosul Castel al Contelui Dracula, sau vizitarea în Bucovina a minunatelor mănăstiri pictate cu fresce chiar şi la exterior, ori a Castelului Dietrich-Sukowski care face parte din monumentele istorice, această țară vă va surprinde.

© 2017 All rights reserved | Privacy - Credits